Sara

Sara tipsar om tekakor med goda tillbehör

Tekakor med salami och kantarell ost

ingredienserna12 tekakor

100 g färsk ost med kantarellsmak

70 g skivad salami

rucola

körsbärstomater, delade

Dela tekakorna och bred på osten.

Lägg på rullade salami skivor, ruccola och delade små tomater.

Kräftskagen med ägg

ingredienserna

2 tekakorna170 g kräftstjärtar i lag

4  hårdkokta ägg

2 dl majonäs

2 tsk tomatpure

3 msk hackad dill

2 krm salt

1 kr kajenpeppar

2 msk smör

salladsblad

skivad gurka

dill

citron klyftor

Dela tekakorna. Låt kräftstjärtarna rinna av i en sil. Skala och hacka äggen.

Krama vätskan ur kräftstjärtarna och blanda dem med ägg hack, majonäs, tomatpure, dill, salt och peppar.

Bred lite smör på tekakan, lägg på salladsbladen. Lägg på krätfröran och toppa med gurk skivor och dillkvist. Servera med citron klyftor.