Sara

Sara tipsar med en god cheesecake

Saffranscheesecake med fikon och pistach

Ingredienser Botten

125 g smör

175 g digestivekex

Ingredienser fyllning

300 g färskost , t.ex naturell

11{2 dl strösocker

1 paket saffran 0,5 g

2 krm äkta vaniljpulver

4 dl vispgrädde

Garnering

2 färska fikon

60g pistachmandlar

Smält smöret i en astrull och låt svalna något.

Mixa digestivekexen till smulor och blanda tillsammans med smöret.

Tryck ut smulorna i ett jämnt lager på botten av en rund form med löstagbar kant. 24 cm, och låt stå i kylskåp i ca 20 minuter.

Lägg färskost, strösocker, saffran [ gärna mortlad med med en sockerbit] och vaniljpulver i en skål, vispa fluffigt.

Vispa grädden relativt hårt i en separat skål och blanda med saffranssmeten till en jämn smet. Bred ut fyllningen i ett dekorativt mönster på digestivebottnen och låt stå svalt  i ca 1 timme.

Skiva fikonen. Rosta pistaschmandlarna i en stekpanna, låt dem svalna och grovhacka dem.

Garnera med fikon skivorna och de rostade pistaschmandlarna.