Jennies lilla liv

blodpudding

Gittan jobbar med mig blodpudding lingon

Ingredienser

2 portioner

  • 500 g blodpudding
  • 1 rödlök
  • 200 grödkål
  • 1 äpple, rött
  • Smör
  • Salt
  • Vitpeppar

Till servering

  • Rårörda lingon

Gör så här

  1. 1Skär blodpuddingen i skivor – dela eventuellt blodpuddingen i mindre bitar.
  2. 2Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. Skär rödkålen i strimlor och äpplet i tunna klyftor.
  3. 3Fräs lök och kål i en klick smör i en stekpanna i ett par minuter. Tillsätt äpplet och låt det fräsa med i ytterligare ett par minuter. Salta och peppra lätt. Ta upp och lägg över på ett fat.
  4. 4Lägg lite nytt smör i pannan och stek blodpuddingen i några minuter. Häll kålfräset i pannan och servera direkt med rårörda lingon.