Gittan jobbar med mig blodpudding lingon
Ingredienser
2 portioner
- 500 g blodpudding
- 1 rödlök
- 200 grödkål
- 1 äpple, rött
- Smör
- Salt
- Vitpeppar
Till servering
- Rårörda lingon
Gör så här
- 1Skär blodpuddingen i skivor – dela eventuellt blodpuddingen i mindre bitar.
- 2Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. Skär rödkålen i strimlor och äpplet i tunna klyftor.
- 3Fräs lök och kål i en klick smör i en stekpanna i ett par minuter. Tillsätt äpplet och låt det fräsa med i ytterligare ett par minuter. Salta och peppra lätt. Ta upp och lägg över på ett fat.
- 4Lägg lite nytt smör i pannan och stek blodpuddingen i några minuter. Häll kålfräset i pannan och servera direkt med rårörda lingon.