- 1 kg morötter
- 1 st gul lök(ar)
- 1 st vitlöksklyfta(or)
- 1 msk smör
- 1 st röd chili, urkärnad
- 1 st salt
- 0,5 dl vispgrädde
- 2 tärning(ar) hönsbuljong, glutenfri
- 1 l vatten
- färsk timjan
- peppar
Tillagning
- 1. Skala och skär morötterna i skivor. Kärna ur och finhacka chilin. Hacka lök och vitlök.
- 2. Fräs mjuka i smör. Tillsätt morötter och chili.
- 3. Salta och peppra. Fräs någon minut och tillsätt sedan vatten, buljongtärningar. Koka 15 minuter eller tills de är mjuka.
- 4. Häll i grädden och mixa soppan slät. Strö över timjan. Servera gärna en smörgås till soppan.
Näringsvärde
- Kcal: 216,9
- Protein: 2,4 gram
- Fett: 10,8 gram
- Kolhydrater: 24,5 gram